29 MART 2024
BIST 100 9.079,97 % 3,10
DOLAR 32,362 % 0,14
EURO 34,962 % -0,29
ALTIN GR. 2.325,56 % 0,22
BRENT 87,260 % 0,43
BTC 70.526,40 % -0,25
Haber Giriş: 04.08.2022 - 16:38 | Son Güncelleme: 04.08.2022 - 16:41

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi'den Emirhan İlkhan açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, serbest kalma maddesi ile İtalya'nın Torino ekibine transferi gündemde olan Emirhan İlkhan'ın durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi'den Emirhan İlkhan açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, serbest kalma maddesi ile İtalya'nın Torino ekibine transferi gündemde olan Emirhan İlkhan'ın durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Oyuncunun hayallerinin olduğunu ve gitmek istediğini belirten Çebi, "Futbolda gönülsüzlük usulü çalışma ve anlaşma olmaz. Futbolcular sahaya çıktıklarında gönüllerinde yoksa, kafalarında başka bir özlem başlamışsa başarılı olamazsınız. Mühim olan onların arzularının olduğu ortamda çalışmaları lazım. Adam oynamadığı taktirde kimse bir şey yapamaz. Zorla güzellik olmaz. Beşiktaş'ta kalmak istemeyene camia olarak biz 'hayır burada oynayacaksın' diye ne yalvarırız ne de sert bir tavır koyarız. Burada kalması için 'Orada ne veriyorlarsa verelim' dedim, 'hayır gitmek istiyorum' dedi. 3 günden beri ikna etmeye çalışıyoruz, sadece menajeriyle muhatap etmek istiyor bizi." dedi.

Emirhan'ın kalması için yıllık 5 milyon ve artan oranlarda kontrat yapıldığına dikkati çeken Çebi, "Kalması için her şeyi yaptık. 'Seni taraftarlar da seviyor, kal' dediğimizde 'burada kalmak istemiyorum' dedi." ifadelerini kullandı.

"Şimdi herkesin bir Avrupa hayali başladı"

Oyuncuyla, 18 yaşından önce yapılan sözleşmelerin bir geçerliliği olmadığını aktaran Çebi, Emirhan İlkhan'ın ailesinin de süreçte telefonlara cevap vermediğini dile getirdi.

"Futbolcumla kötü olmak istemiyorum." diyen Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar bizim çocuklarımız. Beşiktaş'ta forma giymiş, emek vermişler. Emeklerine teşekkür etmek lazım. 18 yaşından küçüklerle ilgili UEFA dahil olmak üzere sert tedbirleri ve yaptırımları var. Bir futbolcuyla 18 yaşından önce anlaşma yapsanız 18 yaşına geldiğinde hiçbir süreç geçerli sayılmıyor. Beşiktaş'ın altyapısından gelen biri Emirhan. Hassas davranırsınız o da 'burası kulübümdür' der. Mayıs ayında yaklaşık 5 milyona yakın ücret verilmek üzere 5 yıllık anlaşma yapılmıştır. Menajeri sıfır bedelle çıkış talep etti, yapılan pazarlıkla 4,5 milyon gelirse gidebileceği takdirde anlaşma yapılmıştır. Bunun yanlış bir anlaşma olduğu yönündeki konuşmaları art niyetli buluyorum. 600 dakika top oynamış bir topçuyu Beşiktaş'a getirsem bana hesap sorarsınız."

Menajerleri de eleştiren Çebi, "Menajerlerin içinde Beşiktaşlı olan var, olmayan var. Beşiktaşlı olanlara bakıyorum, hiçbiri takımını zorda bırakacak bir uygulamada bulunmuyor. Emirhan'ın menajeri bizim Hasic'teki, Ljajic'teki menajerimiz. Ortağı basketboldaki bazı oyuncularımızın menajeri. Geldiğim günden beri kendileriyle Beşiktaş menfaatleri adına keyifli çalışmıyorum. 18 yaşından sonra herkes serbest. 'Altyapının kapısını kapatın' diyorlar, adam evine gider yine görüşür." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolcuyu hayata hazırlayan ailelerin önemine değinen Çebi, "Aileler bunu yönlendiriyorsa yapacak hiçbir şey yok. Önder Karaveli, Emirhan'ı sisteme sokan, A takıma çıkaran hocadır ama ailesiyle telefon irtibatı kuramadı. Hocanın telefonlarını açmadı ailesi. Altyapıda Önder hocayı defalarca arayan aile, bu süreçte bir kere bile telefonu açmadı. Gönlü burada olmayan biriyle oynamak zorunda değilim. 'Beşiktaş'ta top oynamak istemiyorum' dedi. Serdar Saatçı'ya da kontrat teklif ettik ama onun da Avrupa hayali var. Şimdi herkesin bir Avrupa hayali başladı." diye konuştu.

"Gönlü olmayanı Beşiktaş'ta tutmayız"

Siyah-beyazlı oyuncudan kazanılacak 4,5 milyon avronun küçük gösterilmesini doğru bulmadığını ve 20 yılda altyapıdan sadece Necip Uysal ile Atınç Nukan'ın çıktığını vurgulayan Çebi, şunları söyledi:

"Pandemiden sonra bu rakamları küçük göstermek doğru değil. Başka hesaplar var, troll, bot hesapların süreçte çalıştığını görüyoruz. İki sene evvel başlattığımız operasyonun meyvelerini almaya başladık. İlk defa 4 oyuncumuz altyapıdan geldi. A takımda yerlerini aldı ve para kazandırıp gitmeye başladı. 20 senede iki oyuncu yetişmiş. Necip oynuyor ve sadece Atınç'ı satabilmişiz. 20 sene sonra 3 futbolcuyu sahaya çıkarmışsak benim ve yönetimin çabası vardır."

Altyapıyı önemseyen bir yönetim olduklarını anlatan Çebi, "Bu anda 18 yaşını geçen oyuncuyla yapılan sözleşmenin içeriğinin tartışılmasını doğru bulmuyorum. Futbolcu istemiyorsa hiçbir şekilde baskı yapmam. Kontratla bağladığımız çocuklar köle değil. Onların da bir hayatları var. Çocukluk yaşlarından beri mücadele etmişler. İyi bir yere gelmek istiyorlar ve hayalleri var. Gönlü olmayanı Beşiktaş'ta tutmayız. Hiç kimseyi de köle gibi görmeyiz. 'Hayallerim var' diye bir çocuğun hayallerini yok etmek benim düşünmeyeceğim bir şeydir. Çocuğumuz giderse yolu açık olsun. Kontrata koyduğumuz şart menajerinin ve kendisinin istediği şarttır. Yüzde 20'ye yakın bir sonraki satışından alabileceğimiz bir pay vardır. Denildiği gibi 20 milyon avroluk bir oyuncuysa ve satılırsa 6 milyon da bize gelir. İyi niyetle eleştirenlere saygı duyuyorum. Kötü niyetlilerin yönetim aleyhine çalıştıklarını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Federasyonun hakem hataları konusunda göreceği tepki inanılmaz sert olacaktır"

Yeni sezonla ilgili değerlendirmede de bulunan Çebi, 2022-2023'te hakem konusunda canlarının yanması durumunda sert bir tepki göstereceklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonundaki yeni yönetimin çanla başla çalıştığını vurgulayan Çebi, "Hakem konusunda benim istediğim noktada değiller. Artık kendileri sonuçlar iyi olursa takdir edilecekler, kötü olursa eleştirilecekler. Federasyonun hakem hataları konusunda göreceği tepki inanılmaz sert olacaktır. Biz söyleyeceklerimizi söyledik. Yanlışları söyledik, 'düdük vermeyin' dedik ve her şeyi söyledik. Bu saatten sonra söyleyeceklerimiz ikaz niteliğinde olmaz. Yabancı hakem gelebilir, rekabet olur. İçerideki yerliler biraz daha dikkat etsin, onlar da iyi olsun. Herkes iyi olanı tercih eder, yerliye yabancıya bakmaz. Yerli hakem iyiyse yabancıya tercih edilir." değerlendirmesinde bulundu.

"Orta saha, kanat ve stoper üzerinde çalışıyoruz"

Transfer çalışmalarının sürdüğünü anlatan Çebi, şunları kaydetti:

"1-2 transfer düşünüyoruz. Orta saha, kanat ve stoper üzerinde çalışıyoruz. Kendi içimizdekilerle bunu nasıl çözeceğimize bakıyoruz. Şartlar uygun olursa bir stoper tercih ederiz. N'Koudou ve Boyd gidebilir. Gitsinler istemiyoruz ama gidebilirler. Şartlara bağlı. Orta sahada bir açığı kapatmak zorundayız. İkisinin alacağı tavra bağlı kanat konusu. Orta saha için Emirhan'ın durumunun netleşmesine müteakip hızlanacağız. İnsanları heveslendirmenin en önemli yolu kadroda doldur boşalt yapmak. Onlar gidecek, altyapıdan diğerleri yer bulacağını düşünecek. 3-4 tane oyuncu geçen sene geldi, bu sene de 4 tane geldi. Berkay, Kartal, Emirhan, Emre hepsi oynuyor. Onlar da bazı boşlukları dolduracak." şeklinde konuştu.

Valerien Ismael'i beğendiğini ve başarılı olacağına inandığını belirten Çebi, "Hazırlık maçlarında rakiplerimiz maç kaybettikleri zaman eleştirilmezken biz eleştiriliyoruz. Sistemini eleştirmek kötü niyetli, Beşiktaş'ta emelleri olan, menfaatlerine engel olduğumuz arkadaşların bir stratejisi. Hocanın taktiğini herkes tartışabilir ama ağır eleştirmek ve bunu hazırlık maçlarına dayandırmayı doğru bulmuyorum. Adam orada topçusunu deniyor. Sonuç odaklı maçlar değil bunlar. Sonuç beklemeden hocanın üzerinde yapılan bu oyunlar, 'başkan gönderecek' gibi söylemler sadece Beşiktaş'a zarar verme amaçlı olduğunu, yapanların bunun farkında olmadığını düşünüyorum. Takımda kenetlenme, dostluk, arkadaşlık şampiyonluk sezonundan daha yukarıda diyebilirim. Şampiyon olmanın birinci kuralı çok çalışmak, ekonomik olarak maaşları zamanında ödemek ama o dostluk havasını da oluşturmak zorundasınız" ifadelerini kullandı.

Ersin Destanoğlu'nun da talipleri olduğunu vurgulayan Çebi, genç kalecide serbest kalma bedeli olmadığını söyledi.

Süper Lig'de ilk 11'de 8 ve maç kadrosunda ise 14 yabancı oyuncu bulundurulmasına değinen Çebi, "Türk futbolcuların uçuk fiyatlar istediğini, bonservisi olanların yüksek fiyatlar istediğini görüyoruz. Ayrıca rehavete sebep oluyor. O kadar keyiflenmişler ki futbolculuklarını bitirecekler. Yerlilere önem verelim ama bu altyapıyla yürütülmesi gereken bir operasyon. Herkese '3 tane oynatacaksınız' demekle bu iş olmuyormuş." diye konuştu.

Bandırmasporlu oyuncu Keny'nin transferinin gerçekleşmemesinin ardından Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez'in sosyal medyadan yaptığı paylaşıma da cevap veren Çebi, "Başkanlarına 1-2 futbolcumuzun ayrılması durumunda transferi yapabileceğimizi söyledik. Yaptığı paylaşımla ayıp etti. Çok kıymetliyse oyuncusu başkasına satsın. Bulabilse zaten bizi beklemez. Nasıl bir para istemişse, önce kendi fotoğrafını koysun yaptığı paylaşıma. Ceyhun Kazancı 'N'Koudou'nun gitme durumu var, giderse Keny'yi alabiliriz' dedi. O günden beri beklemiyor da, ne diye kalkıp fotoğraflı paylaşım yapıyor." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

Başkan Çebi'den Emirhan İlkhan açıklaması
haberine yorum yapın
0 YORUM