20 NİSAN 2024
BIST 100 9.693,46 % 1,77
DOLAR 32,500 % 0,08
EURO 34,690 % -0,12
ALTIN GR. 2.499,53 % 0,61
BRENT 86,620 % 0,27
BTC 64.062,21 % 0,84
Haber Giriş: 02.02.2023 - 09:07 | Son Güncelleme: 02.02.2023 - 09:12

Başkan Seçer, öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında düzenlenen Bilgi Yarışması’na katılarak öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu.

Başkan Seçer, öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında düzenlenen Bilgi Yarışması’na katılarak öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu.

Yarışma öncesi gençlere seslenen Başkan Seçer, “O kadar enerjiniz yüksek, o kadar güzelsiniz ki benim de enerjimi yükselttiniz. Çalışma şevkimi artırdınız. Hep böyle olun. Umutlu olun, hayal kurun, geleceğe umutla bakın, birbirinizi sevin, sayın, yardımcı olun, hayatın en güzelliklerini yaşayın. Sizler adına söyleyeceğim en iyi dilekler bunlar ama sizlerin geleceğini hazırlayan,  ülkemizin, insanlığın daha da gelişmesi için çalışan, çaba saf eden biz yöneticilerin dilekten, temenniden öte de yapması gerekenler var. Birincisi de eğitim” dedi.

Eğitimin büyük bir resim olduğunu ifade eden Başkan Seçer, öğrencilerin; öğretimin yanında kendilerini eğitebilmelerinin de çok önemli olduğunu belirterek, “Eğitim yoksa gerisi boştur. Eğitim varsa huzur, barış, sevgi, kardeşlik, bilim, ilim, irfan, gelişme ve refah vardır. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlayalım; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. İlimin peşinden gideceğiz. Öğreneceğiz, kendimizi eğiteceğiz. Eğitim daha büyük bir resim. Öğreniriz; matematiği, kimyayı, fiziği, formülleri, coğrafyayı, tarihi öğreniriz ama eğitim bunların çok ötesinde. Eğitim insanlık demek, insanlığın ta kendisi demek, bir arada yaşama kültürü demek. Sizin gibi olmayanlara saygı duymak demek. Eğitim; nezaket demek, büyüklerini saymak demek, vatan sevgisi demek. Öğreneceğiz, kendimizi çok daha iyi eğiteceğiz ve bize sunulan bu enstrümanlardan da faydalanacağız” diye konuştu.

“Sanatsal faaliyetleri takip edin”

Belediye otobüslerinin öğrencilere 1 TL olmasına da değinen Başkan Seçer, şunları kaydetti:

“Bu limonlarda biliyorsunuz Wi-Fi de var. Kışın sıcak, yazın soğuk. 1 TL, abonman kartın olmayanlar alsın. Kültür ve sanatı önemsiyoruz. Bu doğrultuda hizmetleri hayata geçirdik. Eğer sanat ve kültür yoksa Atatürk’ün dediği gibi o toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Mutlaka sanat, kültür,  kitap, roman, şiir, şair olacak. O zaman eğitimli toplum oluruz, o zaman sevginin, aşkın değerini, kıymetini, insanlığın şefkatini, kıymetini çok daha iyi biliriz. İşte o zaman vicdanlı insanlar olabiliriz” diye konuştu. Öğrencilere tiyatroya da ilgi göstermeleri çağrısında bulunan Başkan Seçer, Şehir Tiyatrosu’nun Büyükşehir Kurs Merkezleri’nin tamamında tek kişilik ‘Ben Mimar Sinan’ oyununu sahneleyeceğini söyleyerek, oyunun ilgiliyle izleneceği temennisinde bulundu.  Yapılan konser ve festivallerin öğrenciler ve gençler için yapıldığına dikkat çeken Başkan Seçer, “Festival, tiyatro, sanat etkinlikleri, konser demek, her birinizin birbirinin farkını görmeden; bölgesel, cinsiyet, sosyo-ekonomik fark görmeden; barış ve huzur içinde bir arada olmaktır. Bir arada olun, sosyalleşin, biz bunu arzu ediyoruz. Sanat konusunda da kültür konusunda da bizim yaptığımız faaliyetleri takip etmenizi istiyorum.” 


YORUMLAR

Başkan Seçer, öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu
haberine yorum yapın
0 YORUM