24 NİSAN 2024
BIST 100 9.736,43 % 0,95
DOLAR 32,524 % -0,07
EURO 34,812 % -0,16
ALTIN GR. 2.422,92 % -0,30
BRENT 87,610 % 0,03
BTC 66.377,49 % 0,03
Haber Giriş: 09.08.2021 - 13:25 | Son Güncelleme: 09.08.2021 - 13:31

AOSB ar-ge ve tasarım kültürünün öncülüğünü yapıyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi AOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde, Ar-Ge/Tasarım İstişare Kurulu’nun  (AGTM) bünyesinde yer alan firmalar TEMSA’da bir araya geldi.

AOSB ar-ge ve tasarım kültürünün öncülüğünü yapıyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi AOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde, Ar-Ge/Tasarım İstişare Kurulu’nun  (AGTM) bünyesinde yer alan firmalar TEMSA’da bir araya geldi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi AOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde, Ar-Ge/Tasarım kültürünü yaygınlaştırmak, iş birliğini güçlendirmek, yeni fikirlerin ortaya çıkmasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve bölgede öne çıkan projelerin sayısının artırılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Ar-Ge/Tasarım İstişare Kurulu’nun  (AGTM) bünyesinde yer alan firmalar TEMSA’da bir araya geldi.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Proje Destek Ofisi Koordinatörü ve ATÜ TTO Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, TTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahim Dal , Proje Uzmanı Özkan Özbek ve AOSB bünyesindeki AR-GE ve Tasarım Merkezleri bulunan BOSSA, Makinsan, Beta Tea, Beta Trafo, Çukurova Silo, Ulusoy Tekstil, Abdioğulları firmalarının temsilcileri TEMSA’yı ziyaret etti. 

AGTM İstişare Kurulu toplantısına, TEMSA firması adına Ar-Ge ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Caner Sevginer, AR-GE Grup Müdürü Murat Demirdüzen, AR-GE Bölüm Müdürü Serkan Mezarcıöz, AR-GE Mühendisi Nihan Cin ve AR-GE Uzmanı Gülfidan Berber ev sahipliği yaptı.

İlk olarak TEMSA’nın showroom kısmında gerçekleşen toplantıda, TEMSA firması AR-GE Bölüm Müdürü Serkan Mezarcıöz yaptığı sunumda,  firmanın genel yapısını, ürettiği araçları ve AR-GE merkezinin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıda, AOSB içerisinde AR-GE ve Tasarım Merkezi bulunan firmalarla TEMSA firması arasında oluşabilecek iş birlikleri, AR-GE ve Tasarım Merkezleri’nin işlevsel süreçlerinin nasıl geliştirilebileceği ve sayılarının nasıl artırılabileceği, üniversite-sanayi iş birlikleri konusunda proje sayılarının artırılması, sektörel bazlı devlet desteği olan projelerin detayları ve hazırlık süreçleri, ulusal ve uluslararası projeler üzerine çalışılması gibi konularda karşılıklı istişarede bulunuldu. 

Sunumun ardından tüm katılımcılar TEMSA’nın ürettiği MD9 ELECTRICITY Model %100 elektrik enerjisi ile çalışan otobüsle kısa bir tesis turu yaptılar. 

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, misafirperverlikleri için tüm katılımcılar adına TEMSA firması yetkililerine teşekkür etti. 


YORUMLAR

AOSB ar-ge kültürünün öncülüğünü yapıyor
haberine yorum yapın
0 YORUM