İnşaat malzemesi sanayi üretimi arttı

Türkiye’nin inşaat malzemesi sanayi üretimi şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,7 artış gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi arttı
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Nisan ayına ilişkin sektör raporunu açıkladı.

Rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Şubat ayında yıllık bazda %24,7 arttı. Yılın ilk 2 ayındaki üretim artışı ise 2023’ün aynı dönemine göre %14,3 olarak gerçekleşti.

Ocak-Şubat döneminde, 17 alt sektörde üretim geçen yılın ilk iki ayına göre artış gösterirken, 5 alt sektörde azalma yaşandı.

İlk iki ayda, üretimde demir-çelik çubuk profilde %30,4, hazır betonda %29,1, çimentoda %26,7, demir ve çelikten inşaat ürünlerinde %24,5 ve inşaat camlarında %23 artış gözlendi. Ancak, seramik kaplama malzemeleri üretimi %23,2, seramik sağlık gereçleri üretimi ise %19,4 oranında azaldı.

Raporda, kentsel dönüşümün sektör büyümesine olumlu katkı sağlayacağı belirtiliyor. Ancak, yerel seçimler sonrası kredi büyümesine yönelik sınırlamalar ve sıkılaştırma adımlarının sektör üzerindeki kısıtlayıcı etkisinin devam etmesi öngörülüyor.

Deprem bölgesinde Mart sonuna kadar 78 bin konut inşaatının tamamlandığı ve yıl sonuna kadar ek olarak 122 bin konutun tamamlanmasının hedeflendiği belirtiliyor. “Yarısı Bizden Kampanyası”nın daha aktif uygulanarak kentsel dönüşüme ivme kazandırılması ve bu sayede hızlanması beklenen kentsel dönüşüm faaliyetlerinin inşaat sektöründe büyümeye olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.