Görme engelli kullanıcılar için erişilebilir olan Teknosa, Eyebrand ödülünü aldı

Türkiye’nin teknoloji perakendeciliği ve e-ticaret alanında öncü markası olan Teknosa, BlindLook iş birliğiyle geliştirdiği sesli simülasyon teknolojisiyle görme engelli kullanıcılar için iki yıl önce başlattığı çalışmasıyla Eyebrand ödülünü kazandı.

Görme engelli kullanıcılar için erişilebilir olan Teknosa,  Eyebrand ödülünü aldı
Yayınlama: 21.04.2024
A+
A-

Derya ÖZGÜR/ÖZEL HABER

Görme engelli bireyleri destekleyen girişim BlindLook, kapsayıcı dönüşümün öncü markalarına verilen EyeBrand Ceremony ödül törenini düzenledi. Sabancı Holding’e bağlı Teknosa da iki yıl önce başlattığı sesli simülasyon teknolojisiyle Eyebrand ödülünü aldı. Teknosa’nın web sitesine entegre edilen BlindLook’un sesli simülasyon teknolojisi sayesinde, görme engelli kullanıcılar teknoloji alışverişlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar. Bu teknolojiyle kullanıcılara web sitesindeki tüm içerik sesli olarak aktarılıyor ve işlemler konusunda detaylı yönlendirmeler sunuluyor.

Teknosa adına ödülü Teknosa Dijital Ticaret ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Emre Kurtoğlu ve ekibi aldı. Ödül töreninde dikkat çeken bir detay ise yemeklerin tamamen karanlık bir ortamda servis edilmesi oldu, bu da dünyada bir ilk olarak gerçekleşti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.