E-ihracatçılar için en uygun 9 yapay zeka uygulaması

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları” kılavuzu, e-ihracat yapanların iş süreçlerini optimize etmek, pazar analizi yapmak, müşteri hizmetlerini geliştirmek, ürün listelemek, reklam ve pazarlama yapmak, web sitesi açmak, yabancı dillerde hizmet vermek gibi birçok konuda yardımcı olacak yapay zeka araçlarının detaylarını açıkladı

E-ihracatçılar için en uygun 9 yapay zeka uygulaması
Yayınlama: 25.04.2024
A+
A-

Derya ÖZGÜR/ÖZEL HABER

TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, kılavuzun Türkiye’nin genel ihracatı içindeki e-ihracat payını yüzde 10’a çıkarma hedefine doğru hazırlandığını belirtti. Çiğdemli, kılavuzun giriş, ChatGPT ve Diğer Yapay Zekâ Araçları olmak üzere üç bölümden oluştuğunu ve yapay zekânın işleyişini, e-ihracattaki rolünü, ChatGPT’nin farklı versiyonlarını karşılaştırdığını, kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladığını kaydetti. Ayrıca Midjourney, Tailor Brands, OpusPro gibi diğer yapay zeka araçlarını da incelediğini ifade ediyor. Çiğdemli, kılavuzun, e-ihracat veya e-ticaret yapmak isteyen işletmelere yönelik birçok pratik bilgi içerdiğini de vutguladı. 

“Detaylı komutlar çok önemli”

ChatGPT’deki etkili kullanımın büyük ölçüde komutlara dayandığını söyleyen Çiğdemli, “En basit haliyle, komutlar açık bir biçimde ifade edilmiş talimatlar olarak ChatGPT’ye ne yapması gerektiğini belirtmemiz gerekmektedir. ChatGPT’nin verimliliği ve performansı, kullanıcının nasıl komutlar verdiğine doğrudan bağlıdır. ChatGPT ile elde edilen çıktıların kalitesi ve doğruluğu, verilen komutların açıklığı ve detayına göre değişmektedir. Eğer komutlar net ve spesifikse, ChatGPT de o kadar etkili ve hedefe yönelik yanıtlar üretir. ChatGPT ile istenen sonuçlara ulaşma derecesi, kullanıcının komut verme becerisine ve bu komutların niteliğine göre belirlenmektedir. ChatGPT ile etkileşimde bulunurken, komutunuzun bağlamını ve arka planını net bir şekilde belirtmek de önemlidir. Örneğin, lojistikte belirli bir taşıma yöntemi veya rota üzerine sorular sorarken, mevcut piyasa koşulları veya belirli coğrafi özellikler gibi faktörleri de dikkate almak, daha gerçekçi ve uygulanabilir yanıtlar almanıza olanak tanımaktadır. Diğer bir örnekte ise, e-ticaret alanında, belirli bir ürün gamı veya pazar segmenti hakkında bilgi talep ederken, mevcut tüketici eğilimleri veya mevsimsel değişiklikler gibi unsurları da komutunuza dahil etmek, ChatGPT’nin daha alakalı ve uygulamaya yönelik cevaplar vermesine yardımcı olmaktadır. Bu tür detaylar, yapay zekanın analizinin kapsamını genişleterek, daha derin ve anlamlı sonuçlar elde etmesini sağlamaktadır” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.