Büyükşehir'den çiftçiye alım garantili ücretsiz tohum

Şehirdeki kırsal alanlarda ekilmeyen arazileri verimli hale getirmek ve vatandaşları üretime teşvik isteyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, satın alma garantili projesinin ilk fidesini Nergizlik Mahallesi’nde toprakla buluşturdu.

“Kültür Kaynaşması ve Arsuz’un Tanıtımı” çerçevesinde 5-6-7 Kasım tarihleri arasında Arsuz’da konaklayacak olan öğrenciler Başkan Savaş’a büyük sevgi gösterdi. Lütfü Savaş ve beraberindekiler kahvaltıdan sonra Arsuz’un önemli turistik merkezlerinden biri olan ve 250 yıllık geçmişe sahip olduğu bilinen Kurtabağı Mahallesi’ndeki Yanartaş bölgesini ziyaret etti.

Savaş’tan bir yenilik daha

Savaş daha sonra kırsal kalkınma projeleri kapsamında bir yeniliğe daha imza attı.
Şehirdeki kırsal alanlarda ekilmeyen arazileri verimli hale getirmek ve vatandaşları üretime teşvik isteyen Savaş, satın alma garantili projesinin ilk fidesini Nergizlik Mahallesi’nde toprakla buluşturdu.

"Projemiz ilk etapta bin 500 aileyi kapsmaktadır"

Soğan fidesini toprakla buluşturan Savaş burada yaptığı açıklamasında; “Belediyemizin büyük katkı verdiği ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığım Hatay Gıda Girişim AŞ şirketimizin öncülüğündeki bu projede çeşitli nedenlerle toprağını ekemeyen vatandaşlarımıza tohum, fide ve gübreyi bedava veriyoruz. Bir veya iki dönümlük arazisi olan üreticilerimize yönelik bu çalışmamız, ilk etapta belirlediğimiz yaklaşık bin 500 aileyi kapsamaktadır. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartları göz önüne aldığımızda ürünü tarlada kalan veya yüksek maliyet nedeniyle toprağını ekemeyen hemşerilerimize yardımcı olmayı hedefliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Haftalık burç yorumları 29 Nisan-5 Mayıs 2024: Bu haftanın sonuna dikkat! Ünlü ekonomistten çarpıcı tahmin: Doların 25 TL'ye düşeceği tarihi açıkladı! Emeklilerin beklediği zam haberi az önce geldi! O isim Temmuz'da verilecek zammı sızdırdı A101 2 Mayıs 2024 aktüel kampanya kataloğu yayınlandı Esra Ezmeci'de şoke itiraf: "Annem pavyonda çalışıyordu' dedi Kardeşinin babası bakın kim çıktı! Emeklilere kötü haber! Emekli maaşlarından 5000 TL'lik kesintisi: e-Devlet üzerinden kontrol edin